Tillykke med fødselsdagen, Blob.

I dag, d. 5. december, er det Blobs fødselsdag, men det er også hans dødsdag. Hans “dødselsdag”. Jeg har i et stykke tid nærmest fysisk mærket dagen nærme sig og jeg kan ikke fatte at det allerede er ét år siden, vi var indlagt på hospitalet og mistede ham. 

Jeg har hørt mange mødre sige “Hvor blev min baby af??” fordi de har oplevet deres babyer forvandle sig til tumlinger for øjnene af dem. Og jeg tror lidt at man kan sammenligne det med den følelse jeg sidder med. Tiden er strøget forbi og alligevel har den sneglet sig langsomt afsted.

Det har fyldt rigtig meget hvordan vi skulle markere denne første mindedag, fordi jeg har været bange for ikke at gøre det godt nok. Men hvordan gør man?

Martin har heldigvis altid det rigtige svar. Ligesom da vi for et år siden lå på hospitalet, dagen inden Blob blev født, og en jordemoder spurgte hvad vores søn skulle hedde. Al den tid han lå inde i min mave havde vi kaldt ham for Blob – helt fra vi fandt ud af at jeg var gravid. Men vi havde et andet navn planlagt, når han blev født. Max. Faktisk var det det eneste navn vi kunne finde på – og så var det jo nemt. Vi behøvede ikke at google babynavne eller at lave lange lister eller afholde afstemninger. Men da jordemoderen spurgte, kunne jeg ikke få navnet over mine læber og jeg kiggede på Martin. “Han hedder Blob” sagde han og smilede til mig. Og det var bare helt rigtigt.

Det samme gjaldt, da vi skulle tage stilling til hvordan han skulle begraves. Jeg havde aldrig planlagt en begravelse før og jeg vidste slet ikke hvordan man gjorde. Men Martin ledte mig igennem og viste vej, og sammen fandt vi juletræet på kirkegården, hvor han nu ligger begravet. Det var det helt rigtige. For os. 

Så da jeg var i tvivl om, hvordan vi skulle markere Blobs dødselsdag, spurgte jeg Martin hvad han syntes. Og igen havde han det helt rigtige svar. “Jeg synes bare at vi skal være os. Dig, mig og Blob” sagde han.

Blob, du har den sejeste og stærkeste far. Og jeg kan ikke vente til, at vi skal have flere børn sammen, for han ved altid hvad der er det helt rigtige at gøre. For os.

Så i dag har vi fejret vores første barns første fødselsdag på kirkengården. Vi besøgte Blob og pyntede hans juletræ på kirkegården på Østerbro. Ligesom vi gjorde sidste år og sikkert kommer til at gøre igen næste år. Den fine julekugle med hans navn har vi fået af KKLEM-pigerne. Moshjertet er fra hans mormor, morfar og moster ❤

Ét år senere, samme outfit.

Far og mor elsker dig, lille skat.

2 thoughts on “Tillykke med fødselsdagen, Blob.

 1. Endnu engang tillykke med jeres smukke lille Blob 💙
  Kærlighed til jer ❤️
  Knus og englekys fra
  Louise & Vilja 💖

  Like

 2. Kære Elisabeth.

  Jeg faldt over din historie, med lille Blob. Da jeg så hans navn var jeg helt sikker på hvem Blob var. Han ligger begravet tæt på min lille pige på kirkegården, og jeg kigger altid over – for jeg vidste at dér lå endnu en lille som ikke fik chancen for et langt og godt og langt liv. Vi valgte faktisk Kirstines gravsted i nærheden af ham, fordi vi synes det var rart at tænke på at det var tæt på en anden baby.
  Jeg håber i har det godt nu.
  Vh. Katrine

  Like

Her kan du skrive en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s